Tehtäväshakkikongressissa Kari Karhuselle kiinnitys suurmestarin arvoon!
Tämänvuotinen tehtäväshakkikongressi järjestettiin Latvian Jurmalassa, Riian lähellä, 30.8.-6.9.
Ratkaisemisen joukkue-MM-kilpailu 2.-3.9. oli tavallista helpompi ja piste-erot olivat pienet. Suomen joukkue Kari Karhunen, Terho Marlo ja Jorma Paavilainen oli seitsemäs. Voiton korjasi Venäjä, jolle Saksa hävisi ajalla; molemmilla 178 p. (max. 180). Mukana oli 23 maata sekä Latvian kakkosjoukkue. Suomen neljäs ratkaisija oli Harri Hurme.
Henkilökohtaisen kilpailun voitti jälleen puolalainen Piotr Murdzia. Hän ja toiseksi tullut Georgi Jevsejev (Venäjä) saivat maksimituloksen 90 p., mutta Murdzia oli kokonaisajassa puoli tuntia nopeampi. Kolmanneksi tullut Saksan Michael Pfannkuche (Saksa) jäi kärkikaksikosta puoli pistettä. Suomalaissijoitukset olivat: Karhunen 26., Marlo 42., Paavilainen 18. ja Hurme 63. Kaikkiaan 91 osanottajaa ja 1 kilpailun ulkopuolella.
Avoimessa ratkaisukilpailussa (ma 1.9.) kaksi ensimmäistä päätyivät tasapisteisiin, 56/60. Ratkaisuajan perusteella voittajaksi tuli Boris Tummes (Saksa), jolle Jevsejev hävisi 7 minuuttia. Kolmas oli Marcel van Herck (Belgia), 8.-9. Karhunen, 30. Paavilainen, 53. Marlo ja 59. Hurme. 113 osanottajaa, maksimiaika 180 min. Kari Karhunen sai näin kiinnityksen ratkaisemisen suurmestarin arvoon. Suurmestarin arvoon tarvitaan kolme kiinnitystä ja vähintään 2600 pisteen vahvuusluku.
Laadintakilpailut: Pikalaadintakilpailun 2-siirtoisryhmässä sai Paavilainen 1. kunniamaininnan ja Hurme maininnan. Apumattiryhmässä Hannu Harkola sijoittui maininnalle. Venäläisten Vodka-kilpailussa Paavilainen sai 3. palkinnon. Ukrainalaisten järjestämässä kilpailussa Hurme sai 6. kunniamaininnan.
Tehtäväshakkikongressin internet-kotisivu:
http://www.milanvel.net/pub/jurmala/index.php
Sieltä voi ladata kongressibulletiinin, mistä löytyvät mm. ratkaisu- ja laadintakilpailujen tulokset.
Ratkaisukilpailujen järjestäjän, serbialaisen Milan Velimirovicin sivusto:
http://www.milanvel.net/pub/jurmala/index.php
Sieltä löytyy yksityiskohtaista tietoa ratkaisukilpailuista.
Lisää tietoa suomeksi löytyy Hannu Harkolan ylläpitämiltä ST-sivuilta:
http://www.saunalahti.fi/~stniekat/st/index.htmAiheeseen liittyvääWidget by Hoctro | Jack Book