Brittien vuoden 2012 mestaruuksista pelattiin 99. kertaa North Shieldsissä, Englannissa 22.7. - 4.8. Pääsarjan ehdoton ennakkosuosikki oli tietenkin SM Gawain Jones (2655), mutta turnauksesta tuli odottamattoman tiukka, sillä erinomaisesti pelannut SM Stephen Gordon (2539) saavutti saman pistemäärän kuin Jones eli 9/11.
Mestaruudesta pelattiin playoff Jonesin ja Gordonin välillä; dramaattisten käänteiden jälkeen Jones lopulta otti mestaruuden kukistamalla Gordonin playoffissa 2 - 0. Playoffin ensimmäisessä pelissä Gordon saavutti valkeilla ratkaisevan materiaaliedun, mutta Jones taikoi jostakin niin paljon vastapeliä, että peli kääntyi lopulta mustan voitoksi! Toisessa playoff-pelissä Jones otti valkeilla asemallisen hallitusti pisteen kotiin ja mestaruus oli tosiasia.
Turnaus oli 11-kierroksinen vajaakierrokilpailu ja miettimisajat olivat 40 siirtoa / 100 minuuttia ja sitten 15 minuuttia pelin loppuun saattamiseksi; lisäksi jokaisesta tehdystä siirrosta tuli 30 sekuntia lisäaikaa siirrosta 1 alkaen. Playoffin miettimisajat olivat 20 minuuttia peliin plus 10 sekuntia tehdystä siirrosta.
Pääsarjan ja playoffin pelit The Week in Chessin tarjoamana, sekä täydelliset lopputulokset.

Pelipoiminta on 11. kierroksen terävä sisilialaisen lohikäärmemuunnelma, missä Gawain Jones sommittelee mustilla komeasti
Aiheeseen liittyvääWidget by Hoctro | Jack Book